Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна розраховує на 20 тисяч осіб в складі поліцейської місії ОБСЄ

Україна пропонує, щоб у збройну поліцейську місію на Донбасіувійшло 18-20 тисяч чоловік. Про це на прес-конференції в Києві заявив спеціальний представник Федерального уряду Німеччини з питань головування в ОБСЄ в 2016 році і координатор міжсуспільної співпраці з Росією, Центральною Азією і країнами "Східного партнерства" Гернот Ерлер.

"Україна вже тривалий час виступає за поліцейську місію в рамках ОБСЄ, але це не так просто. Ніколи ще не було такої збройної місії ОБСЄ, і всі 57 країн-учасниць ОБСЄ повинні погодитися з такою пропозицією. Україна виходить від 18 до 20 тисяч осіб в цій збройній місії", - заявив Ерлер.

При цьому він сказав, що раніше було витрачено багато часу, "поки ми змогли надати 700-800 спостерігачів від ОБСЄ, і країнам це дається нелегко, запропонувати кваліфікованих людей".

"Можемо уявити, наскільки це буде важко, якщо насправді дійде до такого порядку величини, наскільки це буде важко знайти людей, які були б відповідно підготовленими", - завив спецпредставник Німеччини.

Як зазначив Ерлер, президент Петро Порошенко після зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні, яка відбулася 19 жовтня, "висловився щодо цієї поліцейської місії, але це не було на передньому плані переговорів в Берліні".

"Ви знаєте, напевно, теж, підтекст - така поліцейська місія повинна убезпечити місцеві вибори і забезпечити безпеку. Питання полягає в тому, хто повинен отримати таке доручення, або мандат, і яким чином можна досягти консенсусу, по-іншому неможливо. Якщо немає консенсусу між українською і російською сторонами, а також керівниками сепаратистів, так це не спрацює, тоді, так би мовити, місцеві вибори не зможуть відбутися", - наголосив Ерлер.

Як повідомлялося 24 жовтня, представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" виступили проти розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ