Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна спростувала свою причетність до підривів російських баз в Сирії

Міністерство оборони України спростувало звинувачення російського Генштабу про причетність України до атак на військові бази РФ в Сирії, - Дзеркало тижня.

"Це не що інше, як чергова інформаційна атака. Ми відкидаємо ці звинувачення, і звичайно, ця інформаційна атака робиться, перш за все, щоб прикрити дії РФ в Криму і в Донецьку і Луганську, куди постачають озброєння з РФ", - сказала прес-секретар міністра оборони України Вікторія Кушнір.

11 січня співробітник Генштабу військового відомства Росії генерал-майор Олександр Новіков заявив про те, що безпілотники, які атакували російські бази в Сирії, несли боєприпаси з вибухівкою, яку виробляють в ряді держав, у тому числі в Україні".

"Попередні дослідження показали, що в якості основи вибухової речовини в боєприпасах використовувався ТЕН, що перевершує за потужністю гексоген. Зазначена вибухова речовина виробляється рядом країн, у тому числі в Україні на Шосткинському заводі хімічних реактивів", - сказав Новіков.

Раніше Міноборони РФ підтвердило повідомлення ЗМІ про обстрілі авіабази Хмеймим 31 грудня. В результаті нападу загинули двоє російських військовослужбовців і пошкоджені кілька бомбардувальників.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ