Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Індонезія будуть співпрацювати в оборонній галузі

Президент підписав Закон про ратифікацію Угоди між Урядами України та Індонезії про співробітництво в оборонній галузі. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про співробітництво в оборонній галузі», схвалений Верховною Радою 8 лютого 2017 року. Угоду було укладено 5 серпня 2016 року під час державного візиту Глави Української держави до Індонезії.

Угода запроваджує загальні принципи для розвитку двостороннього співробітництва в оборонній галузі між двома країнами за напрямами, що становлять обопільний інтерес, відповідно до законодавства держав, принципів взаємної поваги, довіри і вигоди.

Напрями співпраці України та Індонезії включатимуть обмін візитами вищих посадових осіб, у тому числі від збройних сил; розвиток військово-технічного співробітництва; співпрацю в галузі оборонної промисловості та логістики; співпрацю в оборонній науково-технологічній галузі; обмін інформацією з оборонних та військових питань; взаємодію у питаннях розвитку військової освіти та підготовки персоналу.

Сторони можуть здійснювати співробітництво в питаннях закупівлі озброєння та військової продукції в рамках спільних проектів та виробництва, постачання озброєння, військової техніки та іншої продукції військового призначення, обслуговування, ремонту і модернізації озброєння, військової техніки та надання інших послуг у військово-технічній галузі, продажу ліцензій щодо виробництва зазначеної продукції та надання технічної підтримки.

Крім того, сторони можуть здійснювати спільні дослідження та розробку у військово-технічній галузі, а також взаємний обмін результатами такої діяльності, обмінюватися досвідом та інформацією щодо стандартизації, кодифікації, контролю якості військової продукції з метою здійснення спільних програм військово-технічного співробітництва. Країни також можуть, у разі необхідності, здійснювати розробку відповідних програм, проводити спільні наукові дослідження, спільне виробництво та продаж оборонного обладнання шляхом використання інших технологій.

Угода набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ