Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Молдова домовилися завершити демаркацію кордону

Україна та Молдова завершать демаркацію Придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, повідомив Президент Петро Порошенко, інформує прес-служба Президента України.

Під час спільних заяв для ЗМІ з Прем’єр-міністром Молдови Павлом Філіпом за результатами двосторонньої зустрічі Глава Української держави повідомив, що сторони мали досить широкий порядок денний. Зокрема, співрозмовники обговорили питання проведення чергового засідання міжурядової українсько-молдовської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке має відбутися у вересні цього року, питання постачання української електроенергії для потреб Республіки Молдова тощо. Торкнулися Петро Порошенко та Павло Філіп і питання завершення демаркації Придністровської ділянки україно-молдовського кордону.

«Ми домовились, що ми зробимо все, щоб завершити це в найкоротші терміни», - сказав Петро Порошенко.

Він також повідомив, що вже сформовано українську частину спільної комісії з демаркації кордону і рішенням Президента призначено її голову. «І ми домовились, що вона негайно приступить до роботи», - підкреслив Глава держави.

Президент України та Прем’єр-міністр Молдови також домовились про спільну роботу з розбудови прикордонної інфраструктури, в тому числі і у співпраці з партнерами з Єврособюзу для створення комфортніших умови для перетину кордону громадянами обох країн.

Крім того, за словами Петра Порошенка, у спільних планах – відкриття автомобільного руху через міст Брониця-Унгурь, початок практичної реалізації проекту будівництва мосту Ямпіль-Касеуць та відновлення залізничного руху на ділянці Березине-Басарабяска. «Маємо зробити максимум кроків для того, щоб відновити залізничний рух на ділянці Березине-Басарабяска», - резюмував Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ