Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Німеччина будуть перекваліфіковувати переселенців

Україна та Німецька асоціація міжнародного співробітництва (GIZ) готують програму з перекваліфікації внутрішньо переміщених осіб, відповідно до потреб ринку праці, - Громадське.

За ініціативи німецької сторони розпочато підготовку програми «Професійна допомога ВПО при виході на ринок праці».

«Програма передбачає професійні курси, або курси з перекваліфікації внутрішньо переміщених осіб відповідно до потреб ринку праці регіонів в яких вони проживають», — ідеться у повідомленні.

Загалом, проект передбачає три напрямки:

1. короткотермінові підготовчі курси розраховані на термін навчання до двох тижнів;
2. довгострокові курси з перепрофілювання людей, які вже мають певну кваліфікацію, але не можуть знайти за нею роботу;
3. інноваційний напрямок, який передбачає об’єднання зусиль держави, місцевої влади, підприємців та громадськості у пошуках вирішення проблем працевлащтування ВПО.

Проект реалізується за фінансової підтримки уряду Німеччини, розрахований на чотири роки і призначений для впровадження у Харківській, Донецькі, Луганській, Запорізькій та Полтавській областях. Зараз вже працюють курси з шиття та програма навчання за напрямком менеджмент проектів.

«Наш мандат передбачає роботу з допомоги переселенцям тільки на підконтрольній Україні території, але програмою, за бажання, зможуть скористатися і мешканці тимчасово непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей», – сказав керівник проектів GIZ зі сталого розвитку в Україні Беньямін Клінге.

Завершення формальних процедур планується протягом одного-двох місяців. Після чого, представники неурядових організацій зможуть звертатися з пропозиціями щодо реалізації конкретних проектів.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ