Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Португалія підписали низку документів про двосторонню співпрацю

У присутності Президена України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Португалії Антоніу Кошти було підписано низку документів. Про це повідомили у прес-службі Президента України.

Зокрема, підписано Угоду між Україною та Португальською Республікою про економічне співробітництво. Документом передбачається заохочення та розвиток співробітництва між суб’єктами господарювання та відповідними компетентними органами, надання інформації суб’єктам господарювання про економічну ситуацію в обох державах, правила та економічні програми, конкретні можливості для співпраці та розвитку двосторонніх економічних відносин, заохочення відповідних компетентних органів та приватного сектору для вивчення можливостей реалізації проектів у різноманітних сферах економічного співробітництва.

Також було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державною архівною службою України та Міністерством культури Португальської Республіки щодо співробітництва в архівній сфері. Співробітництво між Сторонами здійснюватиметься шляхом організації спільних досліджень архівних документів, обміну досвідом роботи, поповнення архівних фондів та колекцій, що перебувають в управлінні Договірних Сторін.

Крім того підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством освіти Португальської Республіки про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту. Співробітництво між Сторонами у вищезазначених сферах здійснюватиметься через розвиток дружніх зв’язків між молодіжними громадськими організаціями та громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості Сторін, зокрема шляхом організації зустрічей, обмінів та інших форм співробітництва та взаємодії між центральними органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту. Розвиток взаємин та співробітництва між Сторонами у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту забезпечуватиметься шляхом укладання прямих договорів між організаціями, які співпрацюють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ