Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Румунія організовують молодіжний обмін

“Україна та Румунія на шляху до євроінтеграції. Досвід та практичні кроки” – під такою назвою відбувся „круглий стіл”, організований Львівським обласним молодіжним центром праці управління сім’ї та молоді ЛОДА та Інститутом міжнародних економічних досліджень, метою якого, насамперед, було обговорення шляхів євроінтеграційних процесів України та Румунії на рівні практичної організації молодіжного обміну та налагодження партнерських стосунків на місцевому та регіональному рівнях. Повідомили в управлінні у справах сім’ї та молоді.
 До участі були запрошені директор Регіонального інституту стратегічних досліджень професор  А.І. Мокій, який у своєму виступі акцентував увагу на важливості системних підходів до  співпраці з трансприкордонними регіонами, у тому числі з Румунією. “Зважаючи на те, що Румунія з 1 січня 2007 року стане членом ЄС, важливо виявити спільні  зацікавлення у сфері наукових досліджень, обміну публікаціями, розробці спільних економічних проектів, залученні інвестицій,” – висловився А. Мокій. Директор Інституту міжнародних економічних досліджень В.Волошин своєю чергою відмітив важливість напрацювання конкретних практичних шляхів організації співробітництва у сфері молодіжного та наукового обміну.
 Директор Львівського обласного молодіжного центру праці Л.Довганик розповіла про налагодження контактів із Союзом Українців Румунії та приготування до приїзду румунської делегації до Львова, а також запросила зацікавлених осіб до розробки спільного плану заходів на 2007 рік у сфері молодіжних обмінів, проведенні літніх волонтерських таборів, молодіжних конкурсів, залученні творчої та наукової молоді до участі у мистецьких акціях та наукових конференціях.
 Про початок такої співпраці у недалекому майбутньому розповів студент філологічного факультету ім. Ів.Франка, уповноважений Союзу українців Румунії в Україні Сільвіу Григораш, акцентуючи на святкуванні Дня незалежності Румунії, яке планують провести в ЛНУ ім. Ів.Франка 23 листопада 2006 року за участю представників з Румунії. 
 Результатом цього „круглого столу” стали домовленості з обох сторін про розробку плану заходів щодо тісної співпраці у майбутньому.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ