Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Румунія відкриють пункт пропуску поблизу Солотвино

Керівництво двох держав - України та Румунії - нещодавно прийняло рішення про організацію та відкриття ще одного пункту пропуску на кордоні між Україною та Румунією – поблизу селища Солотвино Тячівського району. Це зроблено з метою відновлення історичної самобутності, подальшого розвитку дружніх відносин між цими країнами, розширення зовнішньоекономічних зв’язків, культурних, міжетнічних і туристичних контактів, сприяння взаємним поїздкам громадян, взаємодії у боротьбі з нелегальною міграцією. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Виноградівської митниці.
 У 40-х роках ХХ століття існував митний пост „Солотвино”, який входив спочатку до складу Рахівської, а згодом (після її ліквідації) – до  Чопської митниці. У часи Другої світової війни міст через річку було зруйновано, і митний пост припинив своє існування. Через майже півстоліття керівництво обох держав вирішило відновити зруйнований міст між країнами та відкрити тут пункт пропуску на державному кордоні.
Замовником будівництва від імені Держмитслужби виступила Виноградівська митниця, Закарпатська облдержадміністрація, Тячівська райдержадміністрація та селищна рада смт. Солотвино також долучилися до спільної справи.
Станом на сьогодні будівництво завершено і в зоні діяльності Виноградівської митниці 3 листопада планується відкриття міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення „Солотвино-Сігету Мармацієй”.
 Пункт пропуску призначений для здійснення прикордонного, митного, санітарно-карантинного, ветеринарного, екологічного, фітосанітарного  контролю товарів, транспортних засобів та громадян при перетині державного кордону України. За попереднім планом — режим роботи пункту пропуску — цілодобовий.
 З метою припинення контрабанди та недопущення вчинення порушення митних правил, пункт пропуску „Солотвино-Сігету Мармацієй” обладнаний боксом поглибленого огляду легкового автотранспорту з оглядовою ямою.
Пункт пропуску обладнаний світлофорами, оскільки міст розрахований лише на одну смугу руху. Світлофори призначені для регулювання в’їзду автотранспорту на територію України та виїзду з неї. Така незручність обумовлена тим, що однією з умов відновлення мосту було збереження його історичної самобутності. За проектом та розмірами він відповідає своєму попереднику, який було зруйновано ще за часів Другої світової війни.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ