Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та ЄС розпочали промисловий діалог

1 березня українська делегація на чолі з Першим віце-прем’єр міністром - Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим та заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торговим представником Наталією Микольською прибула до Брюсселя, щоб розпочати Діалог високого рівня Україна-ЄС щодо горизонтальних питань та окремих секторів промисловості, передає Урядовий портал.

Потенційними напрямками співробітництва України та ЄС є поглиблене цільове регуляторне наближення з фокусом на участь у європейських ланцюгах створення доданої вартості, промисловий аутсорсинг, активніше залучення України до програм “Horizon 2020” та COSME, обмін новітніми технологіями.

1 та 2 березня в рамках промислового діалогу Україна-ЄС відбуваються засідання 6 робочих груп: з питань усунення технічних бар’єрів у торгівлі; з питань малого та середнього підприємництва; з питань співробітництва у космічній галузі; з питань публічних закупівель; з питань промисловості (автомобілебудування).

“Інтеграція України у європейський простір означає зближення у багатьох сферах і галузях. Сьогодні на порядку денному – промисловість. Спільний виробничий простір Україна – ЄС – це можливість створити взаємовигідні виробничі зв’язки, які виведуть взаємини Україна- ЄС новий продуктивний рівень. Україні важливо стати частиною великої промислової родини ЄС, щоб продовжити трансформацію економіки України із сировинно-орієнтованої на високотехнологічну інноваційну індустріальну модель”, - прокоментував Степан Кубів відкриття Першого інавгураційного засідання промислового діалогу.

“Створення спільного виробничого простору дозволить українським компаніям стати частиною європейських та, навіть пан’європейських виробничих ланцюгів доданої вартості. Це надзвичайно важливий процес як для України, так і для ЄС, і сьогодні ми зробили важливий крок у цьому напрямку. Уже зараз ЄС є головним торговельним партнером України, із яким спостерігається зростання торгівлі. Для нас важливе зростання в секторах з високою доданою вартістю - а це наша промисловість. Тому напрацювання робочих груп сприятимуть власне інтеграції українських компаній в ці ланцюги через застосування європейських стандартів у промисловому виробництві України та отриманню відповідної сертифікації; взаємовигідному доступу сторін на ринки публічних закупівель; розвитку співробітництва українських і європейських малих та середніх підприємств, а також розширенню співробітництва у космічній галузі”, - зазначила Наталія Микольська.

Українська легка промисловість експортує до ЄС понад 84% своєї продукції, машинобудівна - майже 50%, виробники інших промислових товарів - близько 48%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ