Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна візьме участь у програмі "Креативна Європа"

19 листопада відбулась зустріч прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з комісаром ЄС з питань культури, молоді та спорту Тібором Наврачичем, в ході якої сторони обговорили участь України у програмі «Креативна Європа». Про йдеться у повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зокрема, співрозмовники привітали етапну подію у відносинах України та ЄС у сфері культури - підписання Угоди між Урядом України та Європейською Комісією про участь у програмі «Креативна Європа», що відкриває Україні доступ до спільного культурного простору ЄС.

Ця програма Європейського Союзу відкриє нові перспективи і можливості для популяризації української культури в Європі, доступу до засобів і можливостей ЄС для розвитку, зокрема, креативної індустрії, кіномистецтва.

Окремо глава українського уряду відзначив можливість перекладів українських авторів мовами країн ЄС та творів європейських авторів українською.

Прем’єр-міністр підкреслив, що участь у програмі «Креативна Європа» є дуже важливою.

«Україна хоче бути частиною великої європейської сім’ї. Я радий, що ми маємо спільний культурний шлях», - зазначив прем’єр.

Також Яценюк і Наврачич обговорили конкретні кроки, спрямовані на поглиблення співробітництва між Україною та Євросоюзом у сфері університетських та студентських обмінів. Було відзначено ефективність програми обмінів Erasmus, яка вже сьогодні працює в Україні.

Співрозмовники обговорили ситуацію з підтримкою наукової сфери України і допомогу в контексті потреб університетів, евакуйованих з територій, які потерпають від російської агресії.

В уряді повідомили, що Арсеній Яценюк звернувся до Тібора Наврачича стосовно можливостей підтримки в намірах уряду створити в Україні мережу провідних середніх шкіл, розпочинаючи з укрупнених закладів регіонального значення, щоби в таких навчальних закладах уже незабаром можна було побачити зразки передового підходу в середній освіті.

osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ