Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна виграла суд у Москві за позовом російської "Татнефти"

Міністерство юстиції України виграло справу за позовом компанії "Татнефть"в арбітражному суді Москви, на меті якого була конфіскація дипломатичного майна України в РФ, повідомляє прес-центр відомства.

Представники Мін'юсту подали до суду клопотання про припинення провадження за двома підставами: судового імунітету України відповідно до положень російського законодавства і відсутності "ефективної юрисдикції" Арбітражного суду Москви, йдеться в повідомленні.

Суд підтримав позицію Мін'юсту, визнавши, що Україна має судовий імунітет у цій справі. Крім того, московський суд визнав, що він не має ефективної юрисдикції щодо цієї справи.

Зазначене заявником українське майно у Москві використовується виключно в дипломатичних і культурних цілях, а, отже, захищене від можливості конфіскації відповідними міжнародними конвенціями, зазначили в Мін'юсті.

Нагадаємо, що у травні 2008 року "Татнефть" ініціювала арбітражний процес проти України, посилаючись на порушення Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про сприяння та взаємний захист інвестицій.

29 липня 2014 року арбітражний трибунал зобов'язав Україну виплатити 112 млн доларів і відсотки в якості компенсації за вищезгадану угоду.

У свою чергу Україна ініціювала процес його оскарження з місця арбітражного розгляду - у Парижі. "Татнефть" звернулася із заявами про визнання та виконання арбітражного рішення до трьох іноземних юрисдикцій: Російську Федерацію, Сполучені Штати Америки і Великобританію.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ