Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вимагає від французів виправити в атласі приналежність Криму

Посольство України у Французькій Республіці вимагає від французького видавничого дому «Ларус» (Larousse) виправити «кричущу помилку» в оновленому виданні соціально-економічного атласі країн світу на 2016 рік, вилучивши на одній з карт півострів Крим зі складу України.

З відповідним офіційним листом на адресу видавничого дому «Ларус» звернувся посол України Олег Шамшур, повідомляє Укрінформ.

«Я був глибоко вражений, дізнавшись недавно, що (видавничий дім) «Ларус», якому я довіряв і часто користувався у своїй роботі, на сторінці №105 свого видання соціально-економічного атласу на 2016 рік зобразив основну карту Криму як частину російської території» , - зазначив повноважний і надзвичайний представник України у Франції.

За його словами, незважаючи на наявність зірочки (*) і пояснення, що Крим був приєднаний (не «анексований») Росією, атлас «Ларус» суперечить офіційній позиції Франції та сприяє порушенню міжнародного права з боку Росії.

«Я переконаний, що (видавничий дім) «Ларус», цінуючи свою честь і репутацію видавця, виправить цю кричущу помилку», - зазначив дипломат.

Французький видавничий дім «Ларус» традиційно спеціалізується на довідниках, у тому числі словниках. Він входить в один з двох найбільших видавничих холдингів Франції VUP.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ