Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна висловила Чехії протест через реєстрацію "представництва ДНР"

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з підтвердженням інформації про реєстрацію у чеському місті Острава місцевими органами влади так званого «представницького центру ДНР» і вручило відповідну ноту посольству Чеської Республіки в Україні, - УНІАН.

У зверненні до офіційної Праги міститься вимога вжити всіх необхідних заходів для перегляду рішення регіональної влади щодо фактично відкриття «представництва» терористичної організації, яке суперечить міжнародному праву та двостороннім українсько-чеським угодам.

«Зважаючи на офіційну позицію Чеської Республіки, яка незмінно і послідовно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, очікуємо на адекватні дії наших партнерів уже найближчим часом», - наголосили в зовнішньополітичному відомстві України.

В МЗС підкреслили, що інформація про діяльність окремих громадян Чеської Республіки та їхні спроби легалізувати терористичну організацію також передана до правоохоронних органів України для надання належної правової оцінки та застосування механізмів двосторонньої правової допомоги між Україною та Чехією.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ