Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна запевняє, що росіяни в сирах нічого не знайшли

Фахівці Росспоживнагляду за підсумками інспекції ТОВ "Гадячсир" не виявили слідів використання українськими сироварами рослинних жирів. Про це повідомляє прес-служба державної ветеринарної і фітосанітарної служби України.

"Перевірка показала, що в українських сирах насправді немає пальмової олії. Під час інспекції "Гадячсиру" компонентів, що містять рослинні жири, не виявлено, і про це йдеться в акті робочої групи. На заводі виробляються насправді масло і твердий сир", - повідомив глава служби Іван Бісюк.

За його словами, основні зауваження Росспоживнагляду стосуються розбіжностей в технології приготування сиру, що "не стосується якості, а стосується нестиковок в законодавстві".

"Ми згодні з тим, що у нас є розбіжності в технології виробництва і тим підприємствам, які хочуть експортувати свою продукцію на територію РФ, необхідно гармонізувати наші вимоги до виробництва сирів з російським законодавством", - сказав Бісюк.

За його словами, українські підприємства розроблятимуть план заходів щодо усунення зазначених розбіжностей.

Щодо проведення подальших перевірок українських підприємств, голова служби відзначив, що "ми продовжуватимемо діалог, ми відкриті для подальшої роботи".

Як відомо, Росспоживнагляд заявив, що перевірка "Гадячсиру" виявила порушення в технологічному процесі виробництва сира.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ