Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна запропонує МВФ нову формулу ціни газу для населення – Reuters

Наступного тижня Україна надасть МВФ нові пропозиції щодо ціноутворення, які залишать ціни на газ незмінними до липня 2018 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до справи.

Як повідомляється, у випадку якщо міністр фінансів Олександр Данилюк та МВФ не зможуть досягти спільного розуміння на переговорах наступного тижня у Вашингтоні, Україна має два варіанти: перший з яких полягає в тому, щоб Київ погодився з вимогами МВФ.

"Варіант два - сказати, що ми можемо жити без МВФ, що українці коштують більше, ніж МВФ, і не піклуватися про цю співпрацю та прийняти політичне рішення, затвердити формулу, і це все", - сказало джерело.

Нова формула, яку українська сторона збирається запропонувати МВФ, дозволить уникнути зростання цін на газ на 15%. Відповідно до нової пропозиції уряду, ціни на газ зростуть на 4,8% порівняно з 17,6%, чого потребує існуюча система, повідомляє джерело.

Раніше МВФ та Україна погодилися, що уряд може залишити ціни без змін за умови, що вартість газу змінюється менш ніж на 10 відсотків. Згідно із запропонованою Україною формулою це означатиме, що ціни на газ не зростатимуть.

Зазначається, що ціни на стабільний газ та пенсійна реформа є однією з умов, які Україна повинна виконати, щоб претендувати на отримання довгострокового траншу з наступним кредитом у рамках програми з МВФ на суму 17,5 млрд доларів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ