Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна запропонує нову маршрутну карту відновлення територій Чорнобиля, – Геннадій Зубко

Україна продовжить співпрацю з Урядом Німеччини щодо будівництва об’єкту «Укриття» на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час підписання Меморандуму про наміри співпраці між містами України та Німеччини в дусі Лейпцігської Хартії «Міста Європи на шляху до сталого розвитку».

«Є чітка позиція і наміри продовжити роботу з відновлення регіону та зробити його інвестиційно привабливим, а також запустити науково-дослідні проекти. У зв’язку з цим, 25 квітня 2016 року запланована Донорська конференція спільно з Урядом Німеччини, де ми готові запропонувати нову маршрутну карту відновлення територій», — зауважив Віце-прем’єр-міністр.

У свою чергу Барбара Гендрікс повідомила, що вже відвідала зону відчуження і побачила, яка існує фінансова прогалина у будівництві «Укриття».

«Я думаю, що у ході Донорської конференції у квітні, ми вирішимо цю проблему і роботи будуть успішно продовжені. Німецька сторона виділяє кошти на цей спільний, з точки зору фінансування, міжнародний проект у розмірі 200 млн євро», — підкреслила вона.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 11 листопада 2015 року №1161-р Віце-прем’єр-міністр України Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко є головою організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Також, Указом Президента 2016-й рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ