Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна запропонувала бойовикам безпрецедентний формат обміну полонених – "228 на 42"

Українська сторона у Мінську в рамках переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулюванню ситуації на Донбасі вимагає звільнення максимальної кількості заручників до новорічних свят, - УНІАН.

Про це повідомила представник України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де також працюють Віктор Медведчук і експерт СБУ, що займаються питаннями звільнення заручників, зосередилася саме на цій ключовій проблемі. Ми наполягаємо на звільненні максимальної кількості заручників до новорічних свят. Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримуються 42 українці. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 тих громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле), яких вони запитували в своїх запитах, заради негайного звільнення цих 42 українців-героїв, цивільних і військових. І потім працювати далі по пошуку і звільненню всіх інших", - повідомила Геращенко.

При цьому вона зазначає, що бойовики окупованих районів Донецької області готові звільнити лише 8 осіб.

"Ми працюємо, щоб був результат і щоб звільнити 42, серед яких ті, хто 2 роки незаконно утримується в тюрмі", - додала Геращенко.

Вона зазначила, що ситуація з бойовиками з Луганської області ще складніша.

"Вони підтверджують наявність лише 6 затриманих, натомість вимагають амністувати і звільнити більше 440 осіб, тому дуже важкі переговори, але маємо шукати компроміс", - написала Геращенко.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ