Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна запроваджує нові правила перетину кордону з 2018 року

Президент України Петро Порошенко наголошує, що система фіксації біометричних даних для осіб, що перетинають державний кордон України, має запрацювати з 2018 року. Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час відкриття регіонального центру надання адміністративних послуг у Харкові.

"Прискореними темпами зараз створюється система фіксації біометричних даних", - заявив він.

Порошенко зауважив, що "відповідно до рішення РНБО, яке днями буде оприлюднено, система фіксації біометричних даних в пунктах пропуску через державний кордон, яка має запрацювати з 1 січня 2018 року, дасть повноцінно запрацювати єдиній національній системі біометричної верифікації і ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства".

Як повідомляв УНІАН, 10 липня Порошенко заявив, що Україна запровадить біометричний контроль на кордоні для усіх іноземців. «Україна запровадить біометричний контроль для громадян інших держав, які перетинають український кордон. Про це говорили на засіданні РНБО. Такий крок значно посилить можливості для боротьби з терроризмом», - заявив він.

У свою чергу секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов за результатами засідання РНБО заявив, що Україна створить технічну інфраструктуру на всіх пунктах пропуску через держкордон для запровадження біометричного контролю до початку 2018 року.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ