Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна завалить Кубу «ЛАЗами» і «Богданами»

У відновленні темпів капітального ремонту та модернізації вантажівок ХК «АвтоКрАЗ» в м. Сьєнфуегос та м. Сантьяго-де-Куба спостерігається пожвавлення. Це було відзначено на Х засіданні Міжурядової українсько-кубинської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, про що повідомив керівник української частини комісії Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов. Про це повідомила прес-служба Віце-прем'єр-міністра України.

«Досвід вирішення проблемних питань з «КрАЗом» дає підстави розпочати просування продукції підприємства «КрАЗ-СОМЕК» на ринки інших країн Латинської Америки», - поінформував урядовець. Він також додав, що сторонами відзначено можливість поставок автобусів Холдингу «ЛАЗ», Корпорації «Богдан» з наступним створенням спільних підприємств з ремонту автобусів українського виробництва.

На засіданнях робочих груп, що проходили в рамках Х засідання Міжурядової українсько-кубинської комісії, як повідомив Віктор Тихонов, обговорили і питання ремонту, відновлення та модернізації українських тракторів марки ПМЗ ім. О. Макарова (трактори цієї марки до цього часу експлуатуються на Кубі і налічують близько 50 тис. одиниць: 20 тис. одиниць – Міністерство сільського господарства та 30 тис. одиниць – Міністерство цукрового господарства).

«Ми домовилися сприяти у питаннях організації спільного виробництва та сервісного обслуговування тракторів класу 1,4 з потужністю двигуна 60-105 к.с. (ДП «ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макорова», Україна та Група «Гельма», Республіка Куба). Актуальним залишається обговорення питання постачання на Кубу сільськогосподарського устаткування, обладнання для переробки м’ясних, молочних виробів в кооперативних господарствах Куби», - зазначив Віце-прем'єр-міністр України.

За його словами, українська сторона запропонувала кубинській стороні розглянути можливість закупівлі сільськогосподарської техніки українського виробництва, а також передала на її розгляд Перелік устаткування та обладнання для сільськогосподарської галузі, яке виготовляється провідними українськими підприємствами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ