Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна завтра отримає 5 тисяч стентів, - Супрун

До України завтра надійдуть майже 5 тисяч стентів, які закупила британська закупівельна агенція Crown Agents. Про це заявила виконувач обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, - Радіо Свобода.

«Майже п’ять тисяч стентів завтра будуть у Києві, розвозити (по областях – ред.) будемо їх від п’ятниці. Це стенти, які закупила міжнародна організація «Crown agency». Я думаю, буде достатньо стентів, щоб ми могли надати всім пацієнтам, які мають гострий інфаркт. Ми також змінили розподіл цих стентів, ми тепер розподіляємо їх і надаємо туди, де працюють ангіографи 24 години на добу», – розповіла Супрун.

За словами в. о. міністра охорони здоров’я, закупівельна агенція придбала 10 тисяч стентів, удвічі дешевше, ніж минулого року. На зекономлені кошти, додала Супрун, Міністерство охорони здоров’я компенсує річну потребу в стентах.

«Загальна потреба в стентах – до 20 тисяч щороку. Ми закупили 10 тисяч стентів за 50% тих коштів, які були виділені у 2015 році. Тому ми маємо запас тих коштів і закуповуємо до 100% потреби. Тому сподіваємося, що до кінця року в країні буде до 20 тисяч стентів. І ми зможемо забезпечити всіх, хто мають інфаркт», – розповіла Супрун.

Як зазначають в МОЗ, на закупівлю стентів та супутнього обладнання було виділено 155,8 мільйонів гривень. Понад 7 тисяч корнарних стентів закупили в США, понад 2,5 тисяч – в Європі. Вартість одного стенту – від 70 до 150 доларів.

За даними МОЗ, щорічно практично 25 тисяч українців потребують проведення процедур ургентного коронарного стентування у випадках гострого інфаркту міокарда.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ