Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна здатна забезпечити ріст економіки на 5-7% вже у 2019 році, - Володимир Гройсман

Україна має всі можливості для того, аби вже в 2019 році досягти росту ВВП на рівні 5-7%, і такий ріст має стати ключовою метою роботи Уряду і головним економічним орієнтиром на найближчі роки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку.

Він підкреслив, що Україна вже подолала кризу 2014-2015 років, спричинену гібридною війною, втратою 20% промвиробництва та чверті економічного потенціалу. І зараз держава послідовно й поступово надолужує темпи розвитку – попри зовнішні загрози та десятиліття втрачених можливостей. 

«Аби все було добре - треба важко працювати, аби ми могли дати чіткий та конкретний результат людям. Аби вони зрозуміли, що закони, які ми ухвалюємо, це не просто папірці, - сказав Володимир Гройсман. – Нам потрібна міцна, сильна економіка… Ми закладаємо  на 2018 рік прогноз росту економіки в 3%.  Це означає, що продукції ми маємо виробити на 402 млрд грн більше, це робочі місця для наших громадян, це ріст доходів українських громадян. Але ці 3% відображають наші можливості?  Ні! Ми реально можемо збільшити економічне зростання на 5-7% вже з 2019 року».

Серед ключових перетворень у державі Володимир Гройсман назвав децентралізацію, яка створила передумови відродження міст і сіл, початок масштабного ремонту доріг, відновлення енергетичного потенціалу та проведення системних змін в освіті, медицині та пенсійній сфері.

Глава Уряду запевнив, що наразі Україна має всі можливості для досягнення поставлених завдань. Держава має значний потенціал у сільському господарстві, в енергетиці, в металургії, в машинобудуванні, в легкій промисловості, в сфері високих технологій, в креативних індустріях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ