Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна зробила перший крок до визнання анексії Криму, підписавши "газовий договір" з Росією, - експерт

Визнавши «газовий» борг перед Росією, Україна зробила неможливим виставляння Росії репараційних вимог за руйнування на Донбасі внаслідок дій російських військ і фінансованих Росією терористичних формувань.

Про це у коментарі «ОстроВу» з приводу підписаних 31 жовтня домовленостей з Газпромом заявив експерт, керівник ВГО «Українська стратегія» Анатолій Пінчук.

«Визнавши борг і висловивши готовність його заплатити, Україна фактично зробила неможливим виставляння Росії репараційних вимог за руйнування на Донбасі внаслідок дій російських військ і фінансованих Росією терористичних формувань. Дуже сподіваюся, що новий склад парламенту визнає незаконними ці угоди, а ті, хто їх підписав, понесуть за це відповідальність! Обов'язок керівництва України домогтися міжнародного визнання РФ країною агресором і країною, що підтримує тероризм, а не домовлятися про виплати російським Бен-ладенам», - сказав А. Пінчук.

Він також додав, що «підписуючи такі документи з агресором, Україна тим самим, замість того, щоб на підставі факту агресії розірвати всі контракти з Газпромом та іншими російськими структурами і змусити європейців перепідписати їх контракти з Газпромом на українсько-російському кордоні, і забезпечувати транзит вже не російського по праву власності, а європейського газу, не відстояла свої національні інтереси і зробила перший крок до визнання анексії Криму».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ