Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

UKRAINE. THE BEST - найкраща книга року на Форумі видавців у Львові

1/2
Арт-енциклопедія “UKRAINE. THE BEST. Культурний простір від А до Я”, до якої увійшли 123 діяча культури України, завоювала звання «Найкраща книга року» 23-го «Форуму видавців». Про це повідомила прес-служба cultprostir.ua

«Це величезна честь для нас бути відзначеними серед такої великої кількості видань, які подавалися на цей конкурс. Але наша книга дійсно варта того», — прокоментував перемогу книги автор проекту UKRAINE. THE BEST, засновник та керівник cultprostir.ua Юрій Комельков.

Церемонія вручення премії відбулася у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької 15 вересня, в день відкриття 23-го Форуму видавців у Львові.

Премія унікальна для України: журі оцінює книги всіх видавничих категорій та жанрів. Присуджується з 1995 року.

З перемогою авторів та героїв книги привітав міністр культури України Євген Нищук.

«Це дуже стильна книга. Вона про справді видатних українських митців – наших сучасників, людей, якими Україна гордиться. Відкриваєш її – і хочеться подивитися, хто в неї включений, кого ще не включили. Очевидно, вона матиме продовження», – висловив надію міністр культури

На заході були присутні автори та герої проекту Юрiй Комельков, Iгор Панасов, Катерина Бабкiна, Iван Малкович, Саша Кольцова, Анатолiй Криволап, Борис Єгіазарян, Марiя Леоненко, Роман Климовський (Піккардійська терція), Олексій Владимиров, Борис Буряк.

 «Це одне із найцікавіших видань цього Форуму. По-перше, книга дуже велика, по-друге, вона справді по-сучасному оформлена, і в ній надзвичайно цікавий підбір персоналій. І я шкодую, що мене там нема. На жаль, я досі ще мала нагоду її тільки перегорнути і оцінити дизайн і хороший задум», - сказала президент Форуму видавців Олександра Коваль.

Восени цього року UKRAINE. THE BEST буде презентовано на українському стенді на щорічному книжковому ярмарку у Франкфурті за рішенням Міністерства культури України. А до кінця року її буде перекладено англійською. За підтримки МЗС України книга буде презентувати українську культуру не тільки всередині країни, але і для всього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ