Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Українець хотів перевезти контрабандні цигарки у паливному баку автомобіля

1/2
Сьогодні на митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС припинено спробу незаконного вивезення з України тютюнових виробів. Українець хотів перемісти 38 блоків цигарок кількох торгових марок з акцизними марками через митний кордон, - прес-служба ДФС у Закарпатській області.

Українець заїхав на митний пост легковим автомобілем «Volkswagen» із іноземною реєстрацією та прямував до країн ЄС в приватних справах.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, працівники митниці направили транспортний засіб для проведення митного огляду. Відтак у спеціально виготовленому сховищі, а саме у паливному баку автомобіля, виявили приховані від митного контролю цигарки.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що ускладнюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, вартість яких встановлюється, вилучено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ