Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українець, який оголосив голодування в російській в'язниці, вимагає переведення в Україну

14 серпня ще один громадянин України, засуджений в окупованому Криму, оголосив голодування. Про це Центру інформації про права людини повідомив експерт Регіонального центру з прав людини, адвокат Роман Мартиновський.

Таким чином ув’язнений протестує проти невиконання Росією резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 12 жовтня 2016 року про передачу на підконтрольну Україні територію громадян України для подальшого відбування покарання.

Федірко Іван Олександрович відбуває покарання відповідно до вироку "Київського районного суду м. Сімферополя Республіки Крим" у виправній колонії (ВК) №1 Головного управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Республіці Адигея з серпня 2015 року.

В’язень повідомляє про систематичне порушення його прав протягом перебування у колонії.

Протягом двох років Федірко неодноразово просив адміністрацію колонії надати медичну допомогу. Однак йому щоразу відмовляли.

Крім того, засуджений повідомляє про відсутність нормального матеріального забезпечення у місці відбування покарання.

На його прохання видати нову сорочку, оскільки останню було видано два роки тому, адміністрація колонії відреагувала поміщенням Федірка до штрафного ізолятору та застосуванням до нього "суворих умов утримання".

На момент поміщення до штрафного ізолятора засуджений скаржився на погіршення стану здоров’я, зокрема на підвищену температуру (38-39 С). Протягом перебування в ізоляторі, Федірко щодня звертався до адміністрації колонії з проханням про медичну допомогу, проте не отримав її. У зв'язку з цим, засуджений вже оголошував голодування з 19.06.2017 по 29.06.2017 року.

Наразі він повідомляє, що планує продовжувати голодування до моменту його екстрадиції на Батьківщину або ж поки йому не буде надано письмового документу із зазначенням дати переведення для відбування покарання на територію України.

З аналогічними вимогами 28 липня 2017 року оголосив голодування громадянин України Євген Давидов. Він відбуває покарання у ВК №9 Ростовської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ