Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україні дають $100 млн

Швейцарія до кінця січня передасть $100 млн у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні. Про це заявив у Давосі президент Петро Порошенко.

"Було прийнято рішення, яке тільки що оголошено, що до кінця січня Україна отримає 100 млн. доларів. Вони надійдуть на рахунки Нацбанку у вигляді фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина траншу на підтримку", - повідомив Порошенко за підсумками переговорів з президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард.

"Ми відзначили, що до 6 лютого, коли Україна і Швейцарія відзначатимуть 25-річчя наших дипломатичних відносин, ми підійшли не з порожніми руками. Швейцарія визнала очевидний прогрес України щодо реформ", - сказав президент.

Сторони домовилися прискорити спільні кроки з розслідування злочинів попередньої влади.

"Що стосується тих заморожених активів у швейцарських банках, то ми визначили чіткі графіки та координацію співпраці міністерств юстиції і генеральних прокуратур, які повинні швидше привести до певного результату з поверненню активів в Україну", - заявив Порошенко.

Також Швейцарія готова надати українцям безвізовий режим відразу ж після аналогічного кроку з боку Євросоюзу, сказав президент.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ