Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україні не повертають €15 млн застави за Євробачення

Женевське управління примусового стягнення заборгованості арештувало 15 мільйонів євро, які Україна виділила як гарантію для проведення Євробачення-2017, - УНІАН.

Для належної підготовки та проведення Євробачення-2017 в Україні Європейській мовній спілці було надано фінансову гарантію в сумі 15 мільйонів євро. Міжнародний пісенний конкурс був успішно проведений в Україні, отже сума гарантії мала повернутись. Про це повідомили у прес-службі UA:Перший. "Проте Європейська мовна спілка (ЄМС) повідомила Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ), що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на суму цієї гарантії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що у своєму офіційному листі до ЄМС це управління не повідомило про підстави накладення арешту й не вказало ініціатора цієї процедури.  "Ми найняли юридичну фірму зі Швейцарії, оскільки потрібно з’ясувати всі обставини справи та визначити порядок застосування процедури накладення арешту відповідно до швейцарського законодавства", - зазначив Зураб Аласанія. Як повідомляв УНІАН, у цілому Україна витратила на проведення Євробачення-2017 у Києві 20,4 мільйона євро.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ