Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україні подарували архів Олега Ольжича

Особистий архів українського поета та політичного діяча Олега Ольжича, який нині зберігається у Канаді, буде передано Україні. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила невістка Олега Ольжича Ольга Кандиба, яка розпоряджається архівом.

«Я подарувала архів Україні із тим, аби вона його зберігала. Там є багато неопублікованого, є листування, особисті речі Ольжича, є його наукові праці - дуже багато різних речей, які, як я вважаю, належать українському народові та мусять бути експоновані», - сказала Кандиба.

Вона зазначила, що сподівається на розміщення архіву в Інституті літератури у Києві. «Я думаю, що це буде архів Інституту літератури НАН України. Я вже говорила із головним хранителем цього архіву і те, що вони обіцяють, виглядає безпечно», - зазначила жінка.

Однак, вона не виключила, що у майбутньому місце зберігання архіву може змінитися. «Поки що Україна буде його так зберігати, а далі ми обговорюватимемо умови», - зазначила Кандиба.

Згоду перевести архів до України вже підтвердив міністр культури Євген Нищук, який саме перебував із візитом у Канаді. За його словами, йдеться про кілька ящиків документів.

Нагадаємо: цього тижня міністр культури України Євген Нищук перебував із кількаденним візитом у Торонто та Оттаві, де долучився до всеканадської прем’єри стрічки «Гіркі жнива».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ