Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україні загрожує відсторонення від "Євробачення"

Якщо найближчим часом не буде знайдено рішення щодо участі Росії в "Євробаченні", Україну можуть виключити з числа учасників конкурсу, заявила генеральний директор Європейського мовного союзу (організатор "Євробачення") Інгрід Делтенре.

В інтерв'ю швейцарському виданню Blick вона назвала заборону на в'їзд російської учасниці конкурсу "абсолютно неприйнятною".

За її словами, зараз тривають переговори з прем'єром і президентом України з пошуку "оптимального рішення".

Нагадаємо, Росія вирішила відправити на конкурс "Євробачення" Юлію Самойлову, яка в 2015 році, порушуючи українське законодавство, виступила з концертом в окупованій Керчі. Через цей концерт Самойловій було заборонено в'їжджати на територію України.

Європейський мовний союз раніше запропонував влаштувати дистанційну участь Самойлової в конкурсі - транслювати її виступ під час конкурсу по супутнику. Однак "Перший канал", якому зробили таку пропозицію, відкинув її.

Минулого тижня віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Росія може взяти участь в "Євробаченні", запропонувавши учасника, який не має проблем з українським законодавством. У Росії, проте, відмовилися міняти учасника конкурсу.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ