Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Україні загрожує вірус поліомієліту, – МОЗ

Загроза завезення поліомієліту в Україну дійсно існує, наголосив Головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков під час зустрічі зі спеціалістом Відділу у боротьбі з інфекційними захворюваннями ВООЗ Девідом Мерсером.

Як повідомили в Інформаційній службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України, під час зустрічі, яка відбулась 31 травня, Г.Рожков розділив занепокоєння представника Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо можливості завезення вірусу в Україну. «Сьогодні ми робимо усе, щоб не допустити завезення збудника поліомієліту на територію України, але ми усвідомлюємо, що повністю перешкодити проникненню вірусу неможливо», - зазначив він.

Головний державний санітарний лікар нагадав, що охоплення щепленням проти поліомієліту в Україні становить 80,6% при мінімальному порозі у 95%. Водночас, як показує інформація від ВООЗ, на момент виникнення спалаху цього захворювання аналогічний офіційний показник у Таджикистані становив 86%. За даними ВООЗ, станом на 19 травня у Таджикистані зареєстровано 473 випадки гострого в’ялого паралічу.

«На сьогодні у всьому світі найнадійнішим методом профілактики поліомієліту є вакцинація, і регіони забезпечені вакциною до серпня включно», - запевнив Г.Рожков, передає УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ