Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українка, що подалась на «Євробачення» з піснею про Путіна, написала листа британській королеві

Співачка Діана Месс звернулася до королеви Великої Британії Єлизавети II щодо пісні «World Support Ukraine», - Радіо Свобода.

Українка Діана Вартанова, яка виступає під псевдонімом Diana Mess, бере участь у Британії в національному відборі конкурсу «Євробачення-2016».

Незабаром будуть оголошені результати відбору «Бі-Бі-Сі», і «ми дізнаємось, чи поставить Британія в цьогорічному пісенному конкурсі Eurovision на українку та її прохання до всього світу»,написала сама співачка на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Я вирішила скористатися своїм правом написати Її Величності, аби попросити про підтримку моєї позиції та антивоєнній пісні «World Support Ukraine» на британському відборі конкурсу «Євробачення-2016», – зазначає Діана Месс.

Британію на "Євробаченні" може представити пісня про війну в Україні

А в самому листі до королеви сказано: «Ваші слова про дотримання поваги до цілісності та суверенітету України дали надію активній українській діаспорі Лондона і лягли в основу моєї антивоєнної пісні «World Support Ukraine». З нею я хочу виступити на Eurovision 2016, тому і подала заявку на участь від Великобританії».

«На жаль, всі навколо говорять про «політкоректність», нагадуючи про те, що політичні пісні на конкурсі заборонені. Але ж моя пісня не політична, вона антивоєнна», – наголошує Діана Месс.

«Прошу Вас нагадати всім, що антивоєнна пісня належить до категорії загальнолюдських цінностей і що Великобританія є країною-засновницею конкурсу «Євробачення», а значить, її думку та багаторічні музичні традиції слід поважати», – зазначено у листі до королеви Єлизавети II.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Діана Месс зауважила: «Я позиціоную цю пісню не як політичну, а як антивоєнну. У Британії є багато прикладів таких антивоєнних пісень. Джон Ленон, Боб Ділан, Стінг, Марлен Дітріх – багато виконавців раніше і сьогодні виконують такі пісні».

Пісня «World Support Ukraine» (Russians Go Home) вже набрала в YouTube понад 200 тисяч переглядів.

Пісенний конкурс «Євробачення» цього року відбудеться у Стокгольмі. Півфінали конкурсу призначені на 10 і 12 травня, фінал – на 14 травня.

Півфінали національного відбору в Україні пройдуть 6 і 13 лютого, фінал – 21 лютого. Тоді ж за підсумками глядацького та суддівського голосування під час прямих ефірів і стане відоме ім’я представника від України.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ