Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська діаспора на Личакові вшанувала Героїв

Сьогодні, 29 серпня, в історико-культурному музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар» відбулась урочиста акція «Шана героям» у межах днів української діаспори під гаслом «Українці разом – майбутнє за нами!» з нагоди святкування 50-ї річниці діяльності Світового Конгресу Українців, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В акції взяли участь президент та генеральний секретар Світового Конгресу Українців, голова Європейського Конгресу Українців, представники влади області та міста, львів’яни та родини бійців.

Акція «Шана героям» розпочалась та завершилась молитвою та виконанням Гімну України. У межах акції українська діаспора, представники владних структур, львів’яни вшанували пам’ять Великого Каменяра, після чого на полі почесних поховань № 76 відбувся чин панахиди за полеглими Героями.

«Два роки тому відійшов у вічність мій батько, тому я дещо розумію біль втрати людини, яка близька. Але я не можу собі уявити те, як може батько чи матір хоронити свого сина, а дружина – свого чоловіка. Такий біль, мабуть, для більшості є незрозумілим, але він напевно надзвичайно страшний. Тяжко знайти те, як і що сказати родинам сьогодні, щоб трошки полегшити цей біль. Можу вам тільки сказати від імені Світового Конгресу Українців і 20-мільйонної української діаспори, що ми вам складаємо наше глибоке співчуття. Кожного дня і кожної неділі у всіх наших парафіях, церквах, де живе українська діаспора, відправляються Служби Божі, під час кожної з яких є спеціальна молитва за всіх тих, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України.

Світовий Конгрес Українців відбув свої річні загальні збори, ми відзначаємо 50-ту річницю. Я говорю «відзначаємо», а не «святкуємо», бо нам не до свята. Коли ми бачимо те, скільки людей потерпіли, як ми отримуємо новини, що кожного дня є нові жертви, то ми відзначаємо цю річницю у такий спосіб, що проводимо ряд конференцій і вирішуємо, як українська діаспора може найбільш ефективно допомогти українському народу у цей час кризи; як ми можемо допомогти побороти російську гібридну війну проти нашого народу. Я хочу сказати, що ми вже маємо деякі успіхи у цьому, адже під час параду 24 серпня на Хрещатику поруч з нашими ЗСУ, були й Збройні Сили США, Великобританії, Канади і ряду європейських країн. Це є ще один крок і надзвичайно важливий сигнал, що світове співтовариство розуміє, що на боці України є правда. Я хочу вас запевнити, що ми робитимемо все можливе, щоб переконувати владні структури країн нашого проживання, щоб збройні сили були не тільки під час параду, але щоб вони реально допомогли Україні якнайшвидше захистити свої кордони і вигнати всі ворожі сили зі сходу України, а відтак з Криму. Ми допоможемо, щоб Україна змогла розквітати як незалежна, реформована, європейська і українська держава», - зазначив президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ