Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська молодь молитвою і постом вшанує загиблих від голоду

Спілка Української Молоді в Україні (СУМ в Україні) у межах відзначення роковин Голодомору ініціює проведення акції «Сопричастя», на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду і терору. Таку акцію СУМ в Україні ініціює з 2003 року, повідомила інформаційна референтура Спілки Української Молоді в Україні.

Нерідко ми згадуємо про сам факт голоду 1932-1933 років, про його ініціаторів, але не можемо осягнути жаху, перед яким вiч-на-вiч опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточили кільцем вартових, діти якого просили їсти... Аби зрозуміти -- потрібно пережити, або, принаймні, спробувати це зробити. Саме це є одним iз завдань «Сопричастя», стверджують ініціатори.

Відтак, вони запрошують долучитися і вшанувати молитвою, постом та доброю справою пам'ять тих, хто невинно загинув під час голоду 1932-1933 років.

Кожен, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов'язання суворого посту, без вживання страви впродовж 33 годин (від 7:00 год. 25 листопада до 16:00 год. 26 листопада). Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих. Дуже важливо, аби ця жертва була свідомою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошують осіб, які досягли 18-ти річного віку й не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування.

О 16 годині 26 листопада учасники акції духовно єднаються в спільній молитві.

Впродовж 33 годин кожен учасник «Сопричастя» може зробити добре діло, допомогти ближньому, який цього потребує. Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо. Кожен може самостійно вибирати, яке добре діло він може зробити і на що його спрямувати.

Усіх охочих взяти участь у «Сопричасті» просимо надіслати зголошення на електронну скриньку: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ