Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська розвідка розповіла подробиці затоплення російського корабля «Лиман»

Після анексії Криму Росія проводить політику, спрямовану на досягнення домінування у Чорноморському регіоні. Свідченням цього є значне збільшення чисельності бойових кораблів ЧФ РФ та посилення розвідувальної діяльності. Водночас, агресивність дій російського флоту помножена на непрофесіоналізм створюють загрозу як судноплавству у даному регіоні в цілому, так і життю самих моряків. Про це йдеться у повідомленні головного управління розвідки Міноброни України.

27 квітня у південно-західній частині акваторії Чорного моря у результаті зіткнення з вантажним судном, що перевозило худобу, затонув середній розвідувальний корабель “Лиман” 519 окремого дивізіону розвідувальних кораблів Чорноморського флоту ВМФ РФ, який виконував завдання управління радіоелектронної розвідки Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС РФ. За поширеною раніше російськими ЗМІ інформацією, інцидент стався через складні погодні умови. Така версія російської пропаганди спрямована на недопущення зниження іміджу ВМФ РФ і розвіювання міфу про непереможність та боєздатність російських ЗС. Слід відмітити, що середній розвідувальний корабель “Лиман” пройшов модернізацію та був переобладнаний найновітнішими розвідувальними та навігаційними засобами. Тому єдиною реальною причиною затоплення та подальшого затоплення може бути непрофесіоналізм та недбалість екіпажу корабля.

Станом на 6 травня ц.р. у південно-західній частині акваторії Чорного моря (район затоплення “Лиману”) перебуває група кораблів та суден ВМФ РФ. Здійснюється патрулювання та обстеження району, тривають заходи з визначення точного місцезнаходження уламків розвідувального корабля.

При цьому, керівництвом РФ вживаються посилені заходи з приховування інформації, що стосується завдань, які виконував “Лиман”, та обставин зіткнення. Командуванню Чорноморського флоту заборонено надавати представникам ЗМІ будь-які коментарі з приводу інциденту, особливо напередодні проведення святкових заходів 9 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ