Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська школа у Перемишлі отримала в подарунок 2 тисячі книг, зібраних під час акції „Подаруй книгу українській школі за кордоном”

Минулими вихідними представники Львівської обласної ради передали частину книг,  зібраних завдяки благодійній акції „Подаруй книжку українській школі за кордоном”, школі імені Маркіяна Шашкевича у м. Перемишлі (Республіка Польща), що в ці дні відзначає 15-ліття з часу свого повторного відкриття. Повідомляє прес-служба облради.
 Українські діти у Перемишлі отримали половину зібраних депутатами та працівниками апарату облради книжок. „Це - художня, довідкова, дитяча література,  загалом - понад 2000 книжок, - розповів  голова комісії Львівської обласної ради з питань зв'язків з українцями за кордоном Володимир Шуркало, - Завдяки такій духовній підтримці наші співвітчизники за кордоном  почуваються українцями. Для них дуже важливо відчути те, що Україна про них дбає. Адже вони не потребують подарунків чи матеріальної допомоги. Закордонним українцям важлива моральна підтримка, відчуття, що їхня материнська держава, батьківщина про них пам'ятає".
 Решту книг, зібраних під час благодійної акції "Подаруй книжку українській школі за кордоном", буде  передано  в українську гімназію у  Румунії вже найближчим часом.
 Школу імені Маркіяна Шашкевича у Перемишлі було засновано  ще  1911 року з нагоди сотої річниці з дня народження Маркіяна Шашкевича. Роботу школи було відновлено завдяки політичним змінам 1989 року у Польщі. "Шашкевичівка", як її ще називають у Перемишлі, є єдиною освітньою  українською  установою  у  місті. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ