Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська школярка виборола четверте місце на міжнародному конкурсі молодих науковців у США

Валерія Тищенко - десятикласниця з Херсонщини та одна з фіналісток національного відбіркового етапу Intel Техно Україна, посіла четверте місце на престижному міжнародному конкурсі серед молодих науковців Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), що проходив у Лос-Анджелесі (Каліфорнія), США. Про це інформує прес-служба МОН.

МОН

Іntel ISEF – всесвітній конкурс наукових та інженерних досягнень школярів (13-18 років), який координується некомерційною організацією Society for Science and the Public. У змаганнях щорічно бере участь більше 1700 учасників з більш ніж 75 країн світу. Понад два десятки Нобелівських лауреатів і два лауреати медалі Філдса свого часу були переможцями цього конкурсу.

Проект Валерії Тищенко – "Виробництво електроенергії за допомогою хвиль на поверхні води" – належить до галузі енергетики  (energy physical)  і дозволяє отримувати електроенергію, використовуючи принципи електромагнітної індукції.

МОН

Валерія є ученицею Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті.

Цієї осені відбудеться черговий національний відбірковий конкурс Intel Техно Україна, а на початку наступного року – Intel Еко Україна. Переможці цих змагань так само отримають можливість представити свої розробки на міжнародному конкурсі Intel ISEF 2018, який пройде навесні наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ