Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українська сторона робить все, щоб зберегти перемир’я, - штаб АТО

Командування українських частин і підрозділів на лінії розмежування робить все, аби унеможливити активне вогневе протистояння, - повідомив прес-центр штабу АТО.

На мапі Донецької та Луганської областей у районі проведення АТО залишається лише декілька точок, де зберігається напруження і противник продовжує провокативні обстріли. 

"В Авдіївській промзоні від опівночі бойовики 4 рази відкривали вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецького озброєння. А близько 14 години злочинці неприцільно випустили 2 міни калібру 82 міліметри по одному з наших опорних пунктів. Також сьогодні російські найманці декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї неподалік шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку зафіксований лише один провокативний обстріл. Близько 13 години противник випустив 4 міни калібру 82 міліметри та бив з гранатомету на підступах до Мар’їнки.

На Луганському напрямку повністю зберігався режим тиші", - йдеться у повідомленні.

Порівнюючи кількість вогневих провокацій ворога за останні декілька днів з початком місяця, можна зробити висновок, що динаміка зменшення обстрілів у період нового етапу перемир’я позитивна. 

Ми готові до мирного діалогу.

Водночас, у разі загострення обстановки, Збройні Сили України мають достатньо сил і засобів, аби гідно відповісти ворогу у разі наступальних дій та агресивних обстрілів наших позицій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ