Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українська збірна з баскетболу обіграла Італію і потрапила на Чемпіонат світу

У п'ятницю, 20 вересня, в матчі втішного плей-оф за 5-8 місця чемпіонату Європи з баскетболу збірна України перемогла збірну Італії.

Україна - Італія - 66:58 (13:17, 22:17, 16:14, 15:10)

Старт зустрічі не вдався Україні. Після того, як рахунок став 5:6, українська збірна пропустила шість сухих очок. Але хлопці не розслабилися і самі видали ривок у шість очок. Але в підсумку перша чверть була програна.

Друга чверть пройшла як на гойдалці - Італія виходить вперед, Україна підбирається, суперник знову попереду, і знову наші хлопці дають результат. Ну а в кінцівці першої половини Юджин Джетер точним триочковим вивів українську команду вперед.

Третя чверть - та ж картина на паркеті. Тільки тут вже Україна намагалася втекти, а суперники їй цього не давали. На останній секунді чверті точне попадання Мішули - і перевага в три очки.

Результат гри вирішила остання десятихвилинка. Суперники довго не могли влучити, очки італійців так і застигли на позначці "48", а от наші хлопці відірвалися на 11 балів. Після цього як не старалися італійці, менше, ніж на 5 пунктів, вони так і не змогли підібратися до України.

У результаті - перемога, і наша збірна вперше забирається так високо на Євробаскеті. Більше того, ця перемога гарантувала Україні місце на чемпіонаті світу 2014 року, який відбудеться в Іспанії.

Найкращими у складі збірної став Юджин Джетер, який набрав 20 очок. Крім нього, більше 10 очок у грі зі складу нашої команди не набрав ніхто.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ