Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українські дороги щороку руйнуються на 2 млрд грн через надмірну вагу фур

Більш як на 2 млрд грн щороку руйнують українські дороги автомобілі з перевантаженням. Про це сьогодні, 6 жовтня, під час розширеної наради у Львівській ОДА повідомив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото з ru.tsn.ua.

За його словами, для того, щоб вирішити це питання, прийнято рішення про встановлення габаритно-вагового контролю на дорогах України.

Він наголосив, що на балансі Укравтодору сьогодні є 33 контрольно-зважувальні комплекси, з яких лише 26 працює.

«Ми плануємо докупити 78 таких комплексів. Розроблена мережа, де саме такі комплекси будуть встановленні. В першу чергу це порти, пилорами, кар’єри тощо. Місця, де є потенційний небезпека перевантажень», - сказав Ноняк.

Він також наголосив, що на Львівщині працює один такий пункт. Однак, в міністерстві мають намір провести перерозподіл коштів та закупити ще 3-4 такі комплекси.

«До того ж, будуть спецавтомобілі. Буде можливість здійснювати функції відеонагляду, щоб мінімізувати корупційні ризики зі сторони інспекторів. Також контрольні пункти будуть передавати інформацію дистанційно. Вага автомобіля одразу фіксуватиметься і автоматично передаватиметься на комп’ютер», - наголосив він.

Своєю чергою заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак додала, що через брак людей контрольоно-вагові комплекси не можуть нормально працювати, адже немає кого поставити на пости.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ