Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські клуби в Лізі Європи: дві перемоги, одна поразка

"Пандурій" - "Дніпро" - 0:1 (0:1)

Гол: Ротань, 38

Команда Хуанде Рамоса розпочала новий похід за єврокубком із мінімальної, проте впевненої перемоги, пише 24 футбол.

Перший тайм видався скупим на моменти. На 8-ій хвилині Матеус не влучив головою в дальній кут, натомість господарі огризнулися ударом зльоту від Булейке - м'яч пройшов над поперечкою. А під завісу 45-хвилинки "Дніпро" відкрив рахунок: Ротань з кількох метрів замкнув подачу з кутового. Гол українці присвятили покійному Максимові Білому. Практично одразу ж Матеус міг забивати другий, проте не переграв захисника на лінії майже порожніх воріт.

Після перерви "Пандурій" активізувався, однак у підсумку створив біля воріт Бойка лише два моменти, які можна назвати небезпечними. На 72-ій хвилині Булейке завершив свій рейд трішки невлучним ударом повз дальній кут, а на 86-ій забули про Адровіча. Форвард хотів зіграти ефектно, проте його удар "ножицями" заблокували.

Щодо "Дніпра", то наша команда могла доводити рахунок до розгромного. Канкава, Матеус, Зозуля і Селезньов не використали чотири супершанси. Меншою мірою це стосується Канкави, адже він пробивав з відчутної відстані. Назагал - впевнена перемога. "Пандурій" виявився не такою вже й темною конячкою.

"Динамо" З - "Чорноморець" - 1:2

Голи: Фернандес (43), Антонов (62), Джа-Джедже (65).

Одеський "Чорноморець" стартує в Лізі Європи з вольової перемоги над загребським "Динамо". 

В першому таймі підопічні Романа Григорчука здебільшого оборонялися. Робили вони це доволі впевнено - господарі лічені рази турбували Безотосного. Гол одесити привезли самі собі. Джа Джедже втратив м'яч на лівому фланзі, після чого послідувала стрімка контратака "Динамо", яку з другої спроби результативно завершив Фернандес.

З перших секунд другого тайму "Чорноморець" здивував господарів кількома своїми гострими атаками. Хороші моменти для взяття воріт були у Рієри та Джа Джедже, проте в першому епізоді добре зіграв Зеленіка, а в другому господарів виручила перекладина. Та все ж українській команді вдалося переламатии хід гри: на 62-й хвилині Олексій Антонов ударом головою зрівняв рахунок, а ще через 3 хвилини Джа Джедже також ударом головою вивів "Чорноморець" вперед. Після цього епізоду господарі кинулися відігруватися, за що декілька разів ледь не поплатилися. В самого "Динамо" не було особливих моментів, щоб ще раз засмутити Безотосного.

"Чорноморець" вкотре в цьому сезоні справив дуже хороше враження. За великим рахунком, команда Григорчука не контролювала хід гри лише протягом декількох хвилин наприкінці першого тайму. А самовіддачі та вольовим якостям одеситів варто поаплодувати. Далі буде домашній матч з ПСВ і можливість створити ще одну сенсацію.

"Динамо" - "Генк" - 0:1

Гол: Горьюс (62)

Київське "Динамо" починає свій єврокубковий шлях з домашньої поразки від володаря Кубку Бельгії.

Кияни активно почали гру, кинулися в атаку і ледь не забили швидкий гол: двічі пробивав Аруна, але захисники ставали на заваді м'ячу. Згодом активність "Динамо" зникла, і гості почали періодично турбувати Коваля. Декілька разів воротар киян впевнено грав на виході, нейтралізовуючи атаки "Генка". Кияни знову не могли створити небезпеку біля чужих воріт за рахунок командних дій, гольові моменти виникали за рахунок індивідуальних якостей окремих виконавців. Ярмоленко пробивав з меж штрафного майданчика, Бельханда небезпечно прострілював в район 11-метрової позначки, але в першому випадку воротар, а в другому - захисник не дозволили "біло-синім" відзначитися.

На другий тайм Олег Блохін випустив Романа Безуса, і той дещо пожвавив гру. Майже всі атаки "Динамо" почало будувати через свого 9-го номера. Але результат не приходив. Навіть вихід Мбокані замість Ідейє не особливо додав проблем обороні гостей. Натомість, підопічні Беена провели результативну атаку на 62-й хвилині. Ворота Коваля вразив французький хавбек Жульєн Горьюс. Після цього епізоду "Генк" майже усім складом відійшов на свою половину поля. Блохін випустив Гусєва, але і це не дало дивідендів. На останніх секундах матчу Котелеш врятував свою команду після удару Ярмоленка.

Важко уявити, які виправдання шукатиме тренерський штаб "Динамо" після цієї гри. Напевно, ми знову почуємо про брак часу і погану реалізацію. Чи, можливо, Олег Володимирович готує для нас якийсь сюрприз?

24 футбол

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ