Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські політики попрощалися з Блаженнішим Любомиром Гузаром

Сотні людей прийшли до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, щоб попрощатися з Кардиналом Любомиром Гузаром. Помолитися за упокій душі і провести в останню путь Блаженнішого прийшли політики та державні діячі. Зокрема, Президент України та прем'єр-міністр. Про це повідомила кореспондент 24 Каналу в прямому ефірі.

Петро Порошенко прибув на прощальну церемонію з першою леді. Президент України відзначив роль Любомира Гузара в суспільному та політичному житті України.

Його слово відігравало важливу роль і в захисті української волі, свободи, територіальної цілісності та українського суверенітету, – зазначив Петро Порошенко.

Попрощався з Блаженнішим Любомиром Гузаром і Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет, який разом із головою Української греко-католицької церкви Віталієм Шевчуком провели вечірнє богослужіння.

Нагадаємо, 31 травня після важкої хвороби пішов із життя колишній глава УГКЦ Блаженнійший Любомир Гузар. 3 червня кілька тисяч вірян прийшли до Собору святого Юра у Львові віддати останню шану Кардиналові Любомиру Гузару.

4 червня у Патріаршому соборі Воскресіння Господнього у Києві прощаються із Блаженнішим Любомиром Гузаром. Храм відкрито цілодобово.

Канал 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ