Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські шахістки вийшли до другого кола ЧС-2017

На чемпіонаті світу з шахів серед жінок у Тегерані визначилися усі учасниці другого кола змагань. З п'яти представниць України, які стартували в іранській столиці, боротьбу за світову корону продовжують чотири, повідомляє Укрінформ.

Чинна чемпіонка світу з бліцу та рапіду Анна Музичук, як і на попередньому чемпіонаті світу-2015 в Сочі (Росія), у першому раунді впевнено перемогла Амін Мізяут з Алжиру (2:0), екс-чемпіонка світу Анна Ушеніна обіграла Анастасію Зезюлькіну з Білорусі (1,5:0,5), Інна Гапоненко взяла гору над росіянкою Катериною Ковалевською (1,5:0,5), а Наталія Букса у понеділок на тай-брейку змусила капітулювати відому угорську шахістку в'єтнамського походження Хоанг Тхань Чанг (3:1).

Наталія Жукова достроково завершила виступ на світовій першості, програвши грузинці Ніно Хурцидзе (0,5:1,5).

Читайте також: Скандал від шахової королеви в Гібралтарі

Пари другого кола жіночого ЧС-2017 за участю українських шахісток:

Анна Музичук - Аліна Кашлинська (Росія)

Анна Ушеніна - Тань Чжун І (Китай)

Інна Гапоненко - Олександра Костенюк (Росія)

Наталія Букса - Сопіко Гурамішвілі (Грузія).

Партії другого раунду пройдуть 14-16 лютого.

Чемпіонат світу проходить за нокаут-системою. У всіх раундах, крім шостого, фінального, суперниці грають дві класичні партії. У разі рівного рахунку проводяться партії тай-брейку. У фінальному матчі будуть зіграні чотири класичні партії.

Нагадаємо, чинною чемпіонкою світу є китаянка Хоу Іфань, яка відібрала корону у українки Марії Музичук у березні 2016 року у Львові.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ