Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські школи отримають понад 23 тисячі комп'ютерів з Китаю

Україна отримала понад 23 тисячі комп’ютерів з Китаю, якими, після встановлення на них програмного забезпечення, буде обладнана 1 тисяча українських шкіл. Про це під час відкриття лінгафонних кабінетів у Київській гімназії східних мов повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

«Ми розуміємо, що обладнання, яке було передано Київській гімназії східних мов №1 – це лише невеличка частка допомоги, що надав китайський народ Україні. Зараз у нас на складах знаходиться 23,5 тисячі комп’ютерів, на які ми маємо встановити програмне забезпечення. У нас триває тендер на це програмне забезпечення, і щойно воно буде встановлено, ми обладнаємо цими комп’ютерами 1 тисячу шкіл в Україні», - зазначила Гриневич.

У свою чергу посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Ду Вей повідомив про наміри розширення співпраці у зазначеному напрямі.

«У важкий для нас час Україна простягнула нам руку допомоги, і зараз час Китаю зробити свій внесок. Це лише початок, ми плануємо зробити більше і краще. Сподіваюсь, що найближчим часом в мене буде шанс відвідати більше навчальних закладів України», - сказав Ду Вей.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, технічна допомога Китаю є суттєвим внеском в підсилення та розвиток нового освітнього середовища.

«Для мене як для міністра є дуже цінним, що Китай та ви, пане посол, приділяєте свою увагу середній освіті, адже зараз ми працюємо над реформою середньої освіти. Для того, щоб вона була успішною, нам потрібно підвищувати кваліфікацію вчителів і створювати для них та їхніх учнів нове освітнє середовище. Технічна допомога від Китаю – це суттєвий внесок в підсилення та розвиток цього нового середовища», - наголосила міністр освіти.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ