Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українські та польські вчені продовжують шукати саркофаг Данила Галицького

У четвер, 30 березня о 15.00 дружина Президента Марина Порошенко підпише Угоду Угоду про співпрацю з реалізації польсько-українського науково-дослідного проекту на тему «Пошук, ідентифікація, і наукове вивчення найстарішого храму Богородиці, побудованого в Холмі королем Данилом Галицьким», повідмила прес-служба Президента України.

У 2013 році Всеукраїнська Благодійна організація «Благодійний Фонд Петра Порошенка» виступила з ініціативою проведення історичних та археологічних у місті Холм (Польща), де у XIII ст. знаходилась столиця давньоруської держави короля Данила Галицького.

В рамках заходу також будуть представлені результати роботи спеціальної українсько-польської експедиції, до складу якої увійшли вчені археологи та історики.

Ключовим елементом пошуку є встановлення місця знаходження церкви Різдва Богородиці, яку збудував король Данило і в якій він похований. На цей час вченим вдалось не тільки встановити місце знаходження будівлі храму, а й виявити саркофаг з похованням XIII ст., ймовірно сина короля Данила Галицького – Романа.

Фінансування цих робіт здійснювалось Фондом Петра Порошенка та Міністерством культури Республіки Польща.

Захід відбудеться в Будинку Митрополита на території заповідника «Софія Київська».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ