Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські та румунські прикордонники розпочинають спільне патрулювання

Ділянку українсько-румунського кордону в межах Чернівецької області охоронятимуть спільні патрулі прикордонної поліції Румунії та військовослужбовців Держприкордонслужби, повідомили в ДПСУ.

Така ініціатива запроваджена в рамках «Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону»

Спільна охорона держкордону є одним із сучасних методів у системі управління кордонами ЄС, передбаченим Шенгенським кодексом та іншими документами. Спільне патрулювання дає можливість більш ефективно протидіяти організованій злочинній діяльності, оперативно реагувати на спроби порушниками незаконно перетнути кордон та переправляти контрабандні товари Крім того, це дозволить економити кадрові, транспортні, технічні, паливні ресурси тощо.

Перед запровадженням спільної охорони кордону українські та румунські правоохоронці пройшли навчання, аби ознайомитись із тонкощами та відмінностями практичного здійснення охорони кордону та з питань, що стосуються правових норм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ