Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наші просуваються вперед, бойовики намагаються їх стримати

Широкомасштабного наступу на фронті не відбувається. Натомість присутні локальні загострення. Українські військові не лише впевнено закріпились на зайнятих позиція, але й просуваються вперед. Бойовики намагаються стримати наших військових. Про це в коментарі Гал-інфо розповів співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

Ввечері, 11 січня, у соціальних мережах почали активно поширювати інформацію про масштабне загострення в зоні АТО. Дмитро Снєгирьов вважає, що таку інформацію "зливають" спеціально.

«Справді, 11 січня було певне загострення, але воно було локальне. Звідки бралися всі ті жахаючі повідомлення у соцмережах? Вони виходили від тих, які писали про втрату позицій на промці, катування тощо. Для чого це роблять - це  відомо. Однак тут вже інше питання – ми маємо абсолютно незахищений інформаційний простір, який як гарячі пиріжки розхапав усі ці фейки про ілюзію широмасштабного наступу на наші позиції. У нас наступ, як правило, відбувається в інформаційному просторі», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив на тому, що загострення є локальним.

«У гарячих точках фронту працює заборонена зброя, ствольна артилерія, але і наші військові не відповідають бойовикам зі стрілецької зброї. Відповіді наші дають гідні і дуже точно придушують вогневі точки ворога», - сказав Дмитро Снєгирьов.

За його словами, тактика «жаб’ячих стрибків» для ЗСУ є дуже ефективною та приносить тактичні успіхи.

«Щодо Світлодарської дуги, там наші військові по-тихому, але впевнено просувають вперед. Також успіхи помітні і на Попаснянському напрямку. Там наші просунулись на 2 км вглиб. Ніякого широкомасштабного наступу, як про це писали, нема. Бойовики намагаються стримати наших військових у просуванні по «сірій зоні», що до речі, за Мінськими угодами є територією, закріпленою за нашими позиціями", - сказав Снєгирьов.

Він наголосив, що тими, хто продукує фейки, мали б зацікавтись СБУ та Головне управління розвідки.

«Не зрозумілим є також повідомлення Дмитра Тимчука напередодні цих подій про передислокацію 150 бойовиків в Алчевськ. Ця інформація не підтвердилась і ніякого накопичення в Алчевську нема. Це місто для бойовиків є транзитним, а всі бойовики вивезені в район Світлодарської дуги», - сказав Снєгирьов.

Він переконаний, що фейки з'являються саме тому, що українські військові мають тактичну ініціативу на фронті.

«Якщо подивитися по мапі зіткнень, то можна стверджувати про покращення тактичних позицій для подальшого просування і звільнення окупованих територій. Тобто, українські військові не просто закріпилися на позиціях, але й розвивають свій успіх», - сказав Дмитро Снєгирьов.

За його словами, цікавим у даному випадку є те, що із загостренням ситуації на Світлодарській дузі з’явилася заява ватажка бойовиків «лнр» Ігоря Плотницького про те, що вони готові розраховуватись з Україною за електрику, воду та їжу вугіллям.

«Це тема про, яку ми говоримо ще з 2014 року, ми ще тоді пропонували програму, як в Іраку. Тільки там їжу в обмін на нафту, а у нас їжа в обмін на вугілля.Три роки знадобилося, щоб та сторона озвучила свій месидж. Договороспроможність «лнр» і активізація бойових дій в «днр» свідчить про те, що знову бойовики граються в терези – миролюбивий Плотницький та войовничий Захарченко», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ