Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українські вишиванки розішлють до 41 країни світу

Українські вишиванки розішлють до 41 країни світу. Про це Гал-інфо повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська.

У четвер, 19 травня, з нагоди відзначення в Україні Дня вишиванки департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації разом з громадською організацією "Розвиток громади" зініціювали українську акцію "Над світом європейським вишивка цвіте".

За словами Береговської, з метою вшанування та збереження народних традицій і символіки, єднання українців, відновлення сприйняття вишиванки як оберегу й символу боротьби за мир до 41 країни світу та української діаспори буде відіслано традиційний український вишитий елемент – так званий генетичний код споконвічної української народності.

"Вишиванка – це для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята – це національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, - зазначила Христина Береговська. - Це символ приналежності до роду та нації, ознака українськості, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється українець у багатомірному, багатовбраному глобалізованому світі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ