Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські зірки розповіли, як долали дитячі страхи

Знамениті українські спортсмени та діячі культури взяли участь у всеукраїнському соціальному проекті «Діти неоголошеної війни», мета якого - підтримати дітей, які потребують особливої щоденної уваги до себе - маленьких переселенців, сиріт, дітей воїнів, дітей-інвалідів, тисячі маленьких українців, які потребують нашої турботи.

Відомі українці розповіли куратору та ідеологу проекту Анюті Славській історії зі свого дитинства про пережиті труднощі, становлення характеру, боротьбу із зовнішніми обставинами і самими собою. Їхні розповіді опубліковані на сторінці «Діти неоголошеної війни» в Facebook, в рубриці «Три хвилини на дитинство».

Наприклад, олімпійський чемпіон з плавання Денис Силантьєв в дитинстві панічно боявся ... води. «У дитинстві ми з батьками ходили на пляж. Одного разу трапилося так, що мене хвилею перевернуло - голова опинилася під водою, а ноги зверху, і я почав захлинатися. Недалеко від мене був чоловік, який побачив всю цю картину і врятував мене, але з цього моменту у мене почалася панічна боязнь води. І тоді батьки вирішили віддати мене на плавання. Для мене це була справжня школа виживання. У групі нас було 35, і плавати я навчився останнім. Ніхто тоді б в житті не подумав, що я стану олімпійським чемпіоном » - згадує спортсмен.

Чемпіон світу з греко-римської боротьби, срібний призер Олімпійських ігор Жан Беленюк закликає вірити в краще майбутнє і в те, що на зміну труднощам обов'язково прийдуть перемоги. «Моя спортивна кар'єра починалася з низки програшів. Я постійно програвав, особливо на виїзних змаганнях. Але, тим не менше, ще з дитинства я завжди вірив, що після цих програшів почнуться перемоги», - говорить Жан. 

Відома акторка Ольга Сумська розповіла, якими екстремальними способами виховувала в собі сміливість. Її чоловік, актор Віталій Борисюк, згадав, як вчився їздити на коні, падаючи і піднімаючись знову. Народний артист України Володимир Горянський каже, що під час свого першого виступу на сцені геть забув слова, а зараз легко запам'ятовує цілі сторінки текстів для своїх численних ролей. У тому першому, «забутому» вірші, до речі, були рядки про те, що «все хороше ... дається нам недешево». Своїми дитячими історіями поділилися також актор Ілля Ноябрьов, відома гімнастика Стелла Захарова, Тімур Мірошниченко, Володимир Данилець, Сергій Варламов, Анатолій Солов'яненко та багато інших.

В рамках проекту організатори запропонували ділитися своїми історіями дітям. Тим, хто відгукнеться на цю пропозицію, написавши до 15 грудня за адресою [email protected], обіцяють зустріч з їхніми кумирами, а також прекрасну можливість побачити столицю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ