Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українсько-британська компанія Stiletto представила кулі, здатні пробивати броньовані машини

Українсько-британська компанія Stiletto Systems Ltd. розкрила подробиці нової кулі BS-13 для Defence Blog. А також оновлення боєприпасів для снайперських та штурмових гвинтівок.

Нова серія боєприпасів від Stiletto Systems призначена для підтримки операцій тактичного рівня на полі бою. Нові боєприпаси передбачають пробиття усіх сучасних бронежилетів та легких броньованих машин включаючи бойові машини піхоти.

BS-13 – це спеціальна бронебійна куля, калібру 7.62 мм, для далекобійної снайперської гвинтівки STL-016, яка також розроблена компанією Stiletto. Куля здатна пробивати бронепластини 20 мм товщиною на відстані до 450 метрів.

Українські військові з фахівцями зі «Stiletto Systems» провели балістичні випробування нового типу боєприпасів для стрілецької зброї, щоб підтвердити точність заявлених технічних характеристик.

Метою повномасштабного балістичного випробування була порівняльна оцінка пробивної спроможності сучасних куль, розроблених компанією Stiletto Systems під час стрільби по фронтальним елементам бойових машин піхоти (БМП).

Відстань від зброї до броньованих мішеней становила 220 метрів. Згідно з повідомленням військовослужбовців, патрон BS-13 7,62х51 мм, виконаний Stiletto Systems на відстані 220 метрів і при куті нахилу 0° пробив пластини броньованої сталі «ARMSTAL 500» товщиною 20,5 мм.

Балтістичне випробування підтвердило, що розробка Stiletto Systems Ltd. може зупинити бронетранспортери включаючи бойові машини піхоти на відстані до 450 метрів.

НПП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ