Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українську пенсію отримують лише справжні переселенці, - Розенко

Ми не здійснюємо жодних виплат на тимчасово окупованих територіях. Українську пенсію мають лише вимушені переселенці, які справді переїхали і постійно проживають на території, підконтрольній Україні. Про це сьогодні, 3 листопада, відповідаючи на запитання Гал-інфо, під час прес-конференції заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Ми повинні чітко знати, куди йдуть кошти пенсійного фонду України, що їх отримують українські громадяни, а не люди, які служать у терористичних угрупуваннях і воюють проти української армії. Україна ніколи не буде фінансувати тероризм і фінансувати агресію щодо самої себе. Ми забезпечуємо усі необхідні соціальні виплати переселенцям. Ми дуже переживаємо, що значна частина людей залишилась на окупованій території, але виплати там відновити можливо лише в одному випадку – коли буде відновлена територіальна цілісність України та діяльність державних органів, робота Пенсійного фонду України», - сказав Розенко.

Як зазначив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, на сьогодні немає жодних проблем із виплатами для переселенців.

«Ми не маємо жодних проблем з тими, хто дійсно є переселенцями. Вони звертаються до будь-якого територіального управління пенсійного фонду і оформляють всі належні виплати. Більше півмільйона таких людей отримує виплати без затримок і перешкод», - сказав він.

Як зазначив Розенко, разом із Ощадбанком цій категорії громадян видають електронні пенсійні посвідчення, які є одночасно і банківською платіжною карткою.

«Це контроль за тим, щоб людина дійсно проживала на підконтрольній Україні території та контроль за тим, щоб кошти не йшли невідомо на що. Електронне пенсійне посвідчення містить цифровий підпис, і вони зможуть скористатися зручностями цілої системи. Надалі ми плануємо таке електронне посвідчення поширити на інших громадян України», - сказав Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ